A Kalocsai Fűszerpaprika Rt. által gyártott paprika a német fűszerpaprika piacon évtizedek óta csúcstermékként szerepel, sőt azt is el lehet mondani, hogy a fűszerpaprikából egyedüli előállítóként gyárt márkaterméket megfelelő termékbiztonsággal. A nemzetközi, nagy konszernek csak az ilyen ajánlattevőket tudják partnerként elfogadni.

Az út idáig semmi esetre sem volt könnyű. Dr. Pinkpank úr 50 évvel ezelőtt az Albert Johann Meyer, bremeni cég üzlettársaként néhány zsák kalocsai paprika importjával, a Németországban addig teljesen ismeretlen fűszert ismertté tette. Ezt követően a 60-as évek végéig, Magyarországról az NSZK-ba irányuló import évente több mint 3.000 tonnára emelkedett, a takarmány paprikát is beleértve. Az 1972-ben megalakított német-magyar Joint Venture cégek között az elsők között szerepel a Monimpex Bremen cég, mely azzal a céllal jött létre, hogy a magyar fűszerpaprikát az élelmiszer kereskedelemben még ismertebbé tegye.

Az ezzel a termékkel való örömteli kereskedelmet és a magyar üzleti partnerekkel való szoros együttműködést Dr. Pinkpank úr természetesen fiának, Michaelnek adta át, aki a 80-as évek közepétől a Monimpex Bremen üzletvezetőjeként szívvel és lélekkel azon van, hogy a magyar fűszerpaprika eladását biztosítsa. 2000-től a Kalocsai Fűszerpaprika Rt. az egyedüli tulajdonosa a Monimpex Bremen cégnek. Ettől kezdve a Magyarországról irányuló német import évente 1.400 és 1.800 tonna között van, és a Monimpex cég részesedése ebből az importból 2003-ban kerek 70 % volt.

Monimpex Bremen GmbH. fő tevékenységi köre a paprika üzlet. Az utolsó évek jelentős politikai fejlődései sok változást hoztak a kereskedelemben és a nagy vevők vásárlási magatartásában.      A Monimpex közvetítő feladatán keresztül  különösen jó kapcsolatokról gondoskodik mind a termelői, mind pedig az átvevői oldalon. A társaság megbízható üzleti partnere a német vevőknek. Hogy a vevők vagy más, fontos személyiségek Kalocsához még jobban kötődjenek, a Fűszerpaprika Rt. néhány év óta ünnepélyes aktus keretében lovagrendi tagságot adományoz.

Michael Pinkpank, Monimpex/Bremen GmbH. ügyvezetője