Látta már a gulyáslevesek, pörköltek gyönyörű, gyöngyöző sötétpiros színét?

Érezte már illatát, a mással nem helyettesíthető aromáját, gazdag ízanyagát?

Tudja,  hogy ezt az élményt csak a kalocsai és a tájkörzeten kívül (Szeged, egyéb) termelt magyar fűszerpaprika fajtákból előállított őrlemény teszi csak lehetővé az Ön számára?

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. több mint ezer jogi személyiségű (TÉSZ, szövetkezet, Zrt., Kft., stb.) és természetes személlyel (vállalkozók, őstermelők) áll szerződéses kapcsolatban, biztosítva az export és belföldi igényeket kielégítő végtermék alapanyagát. A legnagyobb területen és volumenben termeltetett csípősségmentes kézi szedésű nyerscsöves fűszerpaprikán kívül speciális igényeket kielégítő termeltetést (gépi szedésű, csípős) is végez. A cég ér-dekeit is figyelembe vevő szempontok (magas színezéktartalom, korai érés, stb.) mellett a termelők leginkább felálló termésállású fajtából a Kalocsai M-622, csüngő termésállásúból a Szegedi-80-as fajtát kedvelik és igénylik. Volumenben ezek után következnek az alábbi fajták: Rubin, Favorit, Remény, Folklór. A Szegedi-20 is a kedvelt fajták közé tartozik, szívesen termesztik. A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. nem zárkózik el a baktériumrezisztens  Kaldóm és Kalorez fajták termesztésétől sem. Ezen fajták mindegyikéből rendelkezik jó minőségű fémzárolt vetőmaggal és azt különböző területnagyságú szerződéses termeltetés esetén meghatározott előfinanszírozással biztosítja termelő partnerei részére. Erős paprikát is termeltetünk, főleg a folytonos növekedésű Kalocsai V-2 és a Szegedi 178 fajtákat, mert ezeknek a paprikáknak van a legmagasabb kapszaicin tartalma.

Cseresznye paprikát is termeltetünk, főleg konzervgyártás céljából. Ajánljuk termelőinknek a Kalocsai “A” cseresznye paprika, és a Kalocsai “M” cseresznye paprika fajtákat. Ismert még egy folytonos növekedésű, baktérium rezisztens cseresznye paprika fajta, a Glóbusz.

Magyarország 7 megyéjében a cégcsoport 32 helyen, ezen belül a Zrt. 27 helyen köt fűszerpaprika termékértékesítési szerződéseket.

Érdeklődni Kalocsán a 30/943-78-11, Dusnokon a 30/688-73-13, Üllésen a 30/638-55-89, Kiskunmajsán a 30/985-09-93, Sándorfalván a 70/224-93-96, Mezőhéken a 20/216-30-37, Hajdúdorogon a 70/317-45-79 telefonszámokon lehet.

Kapacitásaink kihasználása érdekében nagyobb területen és volumenben termeltetünk szárítmány alapanyagokat úgymint spenót, kapor, petrezselyem levél-, gyökér, paszternák, zeller, póréhagyma, cékla, torma nyersanyagokat. Savanyúság és befőtt alapanyagokból uborkára, édes és csípős almapaprikára,  cseresznyepaprikára, céklára, káposztára, vöröshagymára, cseresznyére, meggyre, szilvára is szerződünk. A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. saját termékeként VEGA-DELICATESSE Kft néven fűszerpaprikán kívül mustárra, negyedelt pritaminpaprikára, paradicsomra, tormára is köt szerződéseket. Egyebekben szerződést kötünk még illó-, illetve olajos magvakra is.

Ha több terem, azt is megvesszük! Várjuk Önöket!