Kiszerelt fűszerpaprika-őrlemény

A piros fűszerpaprika konyhánk leggyakrabban használt fűszere. A gulyást, a pörköltet, a jóféle paprikásokat nem is lehetne nélküle elkészíteni. A paprika alkalmazása tájegységenként és családonként is változó. Ízesíthetjük vele halételeinket, halászlét, szalonát főzeléket. Szinesíti és zamatossá teszi a körözöttet, a paprikás krumplit, de nagy szerepet kap a kolbászárúk, szalámiféleségek készítése során is. 

A kalocsai fűszerpaprika őrlemény laboratóriumokban bevizsgálva az alábbi paraméterekkel rendelkezik:

A fűszerpaprika őrlemény fizikai jellemzői

Szemcseméret                                    

2,00 mm                                                0,00 %

1,00 mm                                                0,00 %

0,40 mm                            7,62 %          7,62 %

0,20 mm                          38,20 %         38,20 %

0,16 mm                          14,17 %         14,17 %

0,90 mm                          32,55 %         32,55 %

0,06 mm                            0,97 %          0,97 %

0,063 mm alatt                   6,47 %          6,47 %

Összesen:                        99,98 %        99,98 %

                                                            

Fizikai tulajdonságok:                        

Vízzel nem elegyedik                             

Oldhatóság C                    0,10 %         

Relatív sűrűség g/liter         480-670      

Jellemző sűrűség                520 g/liter     

Lobbanáspont                   405 °C         

Tűzveszélyességi osztály    IV D                 

Fűtőérték                          7,2 MJ/kg    

Nyers paprika fűtőérték    0,8 MJ/kg

 

 Összetétel                       I. variáció          II. variáció

Nedveség                        8,00 %          11,00 %

Cellulóz                         15,00 %          15,00 %

Nyers rost                      24,00 %          24,00 %

Proteinek                      19,00 %           19,00 %

Ásványi sók                    8,00 %             8,00 %

Illó olaj                          0,93 %           17,00 %

Nem illó olaj                   7,22 %         

Fehérje                        14,00 %       

Festékek                       0,50 %              5,00 %

Vitamin, capsaicin, stb.    3,35 %         

Homok                                                 1,00 %

                                 100,00 %         100,00 %

                                                        

Összetétel  s%               

hamutartalom                 5,02 s %         3,27 s %

Nedvesség 105°C-on       7,39 s %         7,08 s %

Illó olaj 860°C-on         72,35 s %        71,48 s %

Térfogatsúly                 547,70 gr/l     466,70 gr/l

Összetevők                                                                       Paprika

                                                                Különleges           Csemege              Édes

Zsír g/100g                                                  7,1±0,11         11,8±0,23          8,77±0,03

Fehérje g/100g                                           16,4±0,24         15,6±0,21        13,72±0,13

Nyers rost g/100g                                      17,68±0,33         32,4±0,82        16,1±0,25

Hamu g/100g                                             6,48±0,04          7,34±0,08        6,07±0,08

Szénhidrát g/100g                                      52,8±2,31           56,2±2,46      55,34±0,48

Zsírsavak                                                                                                   

C12:0 laurinsav g/100g                               0,16±0,003       0,21±0,004      0,06±0,003

C14:0 mirisztinsav g/100g                           0,33±0,003       0,57±0,002      0,15±0,006

C16:0 palmitinsav g/100g                           0,93±0,004       1,00±0,004      1,07±0,02

C16:1 palmitolajsav g/100g                         0,03±0,0004     0,01±0,0001    0,03±0,0003

C18:0 sztearinsav g/100g                            0,24±0,002       0,37±0,003     0,28±0,008

C18:1 olajsav g/100g                                  0,68±0,003       1,14±0,005      0,84±0,004

C18:2 linolsav g/100g                                 3,93±0,01         7,12±0,07       5,88±0,02

C18:3 linolénsav g/100g                             0,62±0,004       0,88±0,006      0,39±0,008

C20:0 arachinsav g/100g                            0,04±0,0006      0,01±0,0         0,06±0,001

Karotin g/100g (elsősorban ß)                  100,00                  100,00        100,00        

Ásványok                                                                                                   

Na mg/100g                                                 18,00±1,10       27,00±2,60      23,4±1,47 

Energia tartalom KJ/kcal                             1439,1/340,7    1657/2/393      1498.5/355.2

Proteinok                                                   15.6±0,21         13.72±0,13      13.72±0,13

Szaharinok                                                 56.2±2.46         55.34±0.48     

Cukortartalom szárazanyra                            18-25%           18-25%

Zsírok                                                        11.8±0.23           8.77±0.02       

Telítetlen zsírok                                            2,66                  1,62                

Rostok                                                       32.4±0.82         16.1±0.25       

Szóda                                                        27.0±2.6           23.4±1.47       

                                                                                                                  

Vitaminok                                                                                                  

C-vitamin mg/100g                                     150-200            150-200           150-200

 

 A kalocsai paprika garantáltan GMO mentes.

A kalocsai paprikának van erős paprika és nagyon erős paprika változata is.

Fő termékünk a fűszerpaprika, ezért a vetőmag előállítás az egyik kapcsolódó szolgáltatásunk.

Kalocsa Aranya

Ha nem elég a legjobb minőség, van még jobb! A legkiválóbb színező, ízű és aromájú termékünk. Csípmentes és csípős változatban kapható, tetszetős aromazáró csomagolásokban. 100 g-os kiszerelésben

szóródobozos

diszdobozos

molinózacskós

tasakos

fóliás


Különleges

A legjobb a különleges paprika, amelyet fénylően piros színéről és kiváló izhatásáról ismerhetünk föl. A legjobb színező hatású, kitűnő ízű, kellemes fűszeres aromájú fűszerpaprika-őrlemény. Csípmentes és csípős változatban egyaránt kapható. 100, 250 g 1x100, 2x100, 3x100 g 50 g 1000 g 50, 100, 250 g-os kiszerelésben

fémdobozos

diszdobozos

molinózacskós

zsákos

fóliás


Kóser paprika

Nagyon jó a színező hatása, kitűnő ízű, aromájú. Weisberger rabbi által kóserólva. Csípmentes és csípős változatban kínáljuk. A kis kiszerelések igen ízléses csomagolásban kaphatók. 50 és 100 g-os kiszerelésben. Minden kóser paprika zacskó a minta szerinti bégyegzővel van ellátva, és egyedileg sorszámozott.

fóliás


Csemege

Nagyon jó a színező hatása, kitűnő ízű, aromájú. Bármely ételhez ajánlott a csemege paprika, amelyet a piros szín,jó ízesítő hatás jellemez. Csípmentes és csípős változatban kínáljuk. A kis kiszerelések igen ízléses aromazáró csomagolásban kaphatók. 1x100, 2x100, 3x100 g 100, 250 g 100, 250, 1000 g 50, 100, 250, 1000 g-os kiszerelésben

diszdobozos

molinózacskós

tasakos

fóliás


Édesnemes

Az édesnemes paprika világos piros színével elsősorban pörköltek, húskészítmények ízé, zamatát erősíti megfelelően. Többféle kiszerelésben kapható.

tasakos

fóliás


Gasztro Delikátesz és Gasztro édes

Jó színező hatású, az íze és aromája kitűnő. Csípmentes és csípős változatban kapható. 100, 250 g-os kiszerelésben 50, 100, 250, 1000 g-os kiszerelésben

Delikátesz

Édes


Rózsa

Színező hatása megfelelő, íze, aromája kitűnő. A rózsapaprika fakópiros alapszínű, sárgás-barnás árnyalattal enyhe, csípős ízzel bármely erős ételhez alkalmazható, de kiemelten a birka- és nyúl pörkölt készítése esetén dicsérik használatáért a szakácsot. Csípmentes és csípős változatban egyaránt készítjük. 100 g-os kiszerelésben

tasakos


Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!