Hozzávalók 10 főre

0,25 kg füstölt szalonna, 0,2 kg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 0,3 l lecsó, 1,2 kg marhacomb, 0,8 kg lebbencs, 0,25 kg burgonya, 1 evőkanál őrölt paprika, ízlés szerint só, bors, csöves paprika.

Elkészítés

A szalonnát kiolvasztjuk, a kockára vágott hagymát üvegesre pirítjuk, és a tűzről levéve hozzáadjuk az őrölt paprikát, a kockákra vágott húst, majd a sót. Felöntjük vízzel, hogy ellepje, mikor majdnem kész a hús, beletesszük a kockákra vágott burgonyát, a lecsót, a csöves paprikát és pár perc múlva a lepirított lebbencset. Felöntjük 1,5 l forrásban levő vízzel, sóval, borssal ízesítjük és készre főzzük.