Hozzávalók 10 főre

3.5 kg vaddisznó színhús, 800 g sertészsír, 1.5 kg vöröshagyma, 100 g kalocsai paprika, 50 g fekete őrölt bors, 80 g só, 30 g fokhagyma, 10 g őrölt kömény, 2 db fehér tv-paprika, 1 db zöld hegyes erős paprika, babérlevél, 10 adag galuska

Elkészítés

A vaddisznó színhúst kockára vágjuk, több vízben átmossuk, majd leforrázzuk. Ezután még egyszer jól átöblítjük hideg vízben. A hagymát zsírban lepirítjuk, késhegynyi kalocsai paprikát adunk hozzá a pirítás végén, majd kevés vízzel felengedjük. A húst hozzátesszük, közepes tűzön, lassan kevergetve, forgatva főzzük, közben szükség szerint adunk hozzá vizet. A főzési idő felénél befűszerezzük, de a törött paprikát csak az utolsó 15 percben tesszük hozzá.

Tálalás

Galuskával tálaljuk.