Hozzávalók 10 főre
20 db savanyúkáposzta-levél, 0.5 kg füstölt sertéscomb, 0.5 kg sertéscomb, 25 dkg rizs, 6 tojás, 2 nagy fej vöröshagyma, fokhagyma, só, paprika, őrült bors, fél liter olaj, 20 dkg liszt, 20 dkg zsemlemorzsa, 4 dl tejföl, 1 csokor kapor
Elkészítés
A szokásos módon mini töltött káposztatekercset készítünk. A megdarált húshoz hozzáadjuk a félig párolt rizst, az apróra vágott, üvegesre párolt vöröshagymát, az elkapart fokhagymával, sóval, borssal, kalocsai pirospaprikával ízesítjük, a tölteléket tojással lazítjuk.
A káposztalevelet megtöltjük a jól összekevert töltelékkel és csontlében puhára pároljuk. A leszűrt tekercseket lisztben, tojásban, morzsában bepanírozzuk, és bő forró olajban ropogósra sütjük. Kapros tejföllel meglocsolva tálaljuk.