Hozzávalók 20 főre

5 kg burgonya, 40 dkg zsír, 1 kg vöröshagyma, 80 dkg tarhonya, 20 dkg füstölt szalonna, 5 dkg kalocsai őrölt pirospaprika, 1, 5 kg füstölt kolbász, 8-10 db zöldpaprika és paradicsom, só

Elkészítés

A finomra vágott vöröshagymát zsírban aranysárgára hevítjük, majd megszórjuk pirospaprikával. Elkeverjük és hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, összevágott burgonyát, a megtisztított és feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot, majd megsózzuk és annyi vizet öntünk alá, hogy félig ellepje. Így pároljuk, közben a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, félig kisütjük, belekeverjük a tarhonyát, megpirítjuk benne, majd felengedjük annyi forró vízzel, hogy félig ellepje. Megsózzuk és félpuhára főzzük. A burgonyához hozzáadjuk a tarhonyát, amivel együtt pároljuk, a legvégén pedig beletesszük a karikára vágott füstölt kolbászt és időnként kevergetve készre főzzük.

Tálalás

Forrón, friss házi jellegű kenyérrel , kovászos vagy csemegeuborkával tálaljuk.