Hozzávalók 10 főre

5 kg marhalábszár, 1 kg vöröshagyma, 2 fej fokhagyma, 0,15 kg őrölt pirospaprika, 0,05 kg őrölt kömény, 0,05 kg őrölt bors, 0,2 kg füstölt szalonna, 0,5 l étolaj, fél üveg lecsó, 1 tubus VEGA paprikakrém, 5-10 db cseresznyepaprika, ízlés szerint só.

Elkészítés

Az olajban megpirítjuk a kockákra vágott szalonnát és a felaprított vöröshagymát, hozzáadjuk a lecsót és az összekockázott lábszárat, majd addig pirítjuk, amíg levet enged. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, és ha felforrt, megszórjuk őrölt köménnyel, őrölt paprikával és őrölt borssal, majd paprikakrémet, gulyáskrémet és apróra vágott fokhagymát adunk hozzá. Beletesszük a cseresznyepaprikát és lassú tűzön 1,5-2 órát főzzük, közben sűrűn forgatjuk (megkeverni tilos!). Ha a hős megpuhult, szükség szerint sózzuk.

Tálalás

Nokedlival vagy tésztával, illetve finom házi savanyúsággal kínálhatjuk.