Hozzávalók 30 főre

6 kg szürkemarha-lábszár, 3 kg vöröshagyma,3 kg vegyes zöldség, 0.6 kg disznózsír, 2 kg paradicsom húsa, 2kg paprika húsa, kitűnő kalocsai pirospaprika őrölve, só, őrölt köménymag, fokhagyma, száraz kékfrankos bor

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát a disznó zsírjában üvegesre pirítjuk, hozzátesszük a kockára vagdalt paradicsom és paprikahúst, majd tovább pirítjuk. Miután elfövi levét, hozzátesszük az ujjnyira vagdalt véres marhahúst és addig rotyogtatjuk, míg véres színét elveszíti. Hozzáadjuk a kalocsai őrölt paprikát, majd összerázzuk, besózzuk, vízzel felöntjük és fűszerrel ízesítjük. Ha puhulni kezd a húsunk, beletesszük a megtisztított és felkockázott vegyes zöldséget, majd fokhagymával, köménnyel és vörösborral ízesítjük. Addig hagyjuk a tűz lángján míg meg nem fő.