Hozzávalók 10 főre
1,2 kg marha apróhús, 0,15 kg zsír, 0,3 kg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,03 kg őrölt paprika, 0,03 kg só, 1 db zöldpaprika, 0 db paradicsom, 1 db burgonya, 0,2 kg petrezselyem, 0,2 kg sárgarépa, tojás, liszt, ízlés szerint köménymag, babérlevél, kakukkfű.
Elkészítés
Kalocsai paprikával pörköltalapot készítünk, beletesszük az apró kockákra vágott marhahúst, pároljuk, közben fűszerezzük sóval, fokhagymával és köménymaggal, majd mielőtt teljesen megpuhulna, burgonyát, zöldséget és sárgarépát adunk hozzá. Zeller és petrezselyem zöldet is főzhetünk be. A magyaros ízt zöldpaprikával, paradicsommal és cseresznyepaprikával emeljük ki. Babérlevéllel, kakukkfűvel fűszerezzük, jó házi csipetke betéttel tálaljuk.