Hozzávalók 10 főre
7 kg marhalábszár, 0.75 kg zsír, 1.2 kg vöröshagyma, 50 g fokhagyma, 140 g kalocsai fűszerpaprika, 100 g só, 20 g fűszerkömény, 0.5 kg zöldpaprika, 200 g paradicsom, 0.5 evőkanál “Erős Pista”, 5 g őrölt bors, 0.5 dl Soproni Kékfrankos, 4-5 db cseresznyepaprika.
Elkészítés
A marhalábszárt alaposan átmossuk, majd leszárítjuk. Eközben a finomra kockázott vöröshagymát és fokhagymát a zsíron üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, majd belekeverjük a kalocsai csemege fűszerpaprikát.
Ezután hozzáadjuk a húst, erős tűzön lepirítjuk, majd hagyjuk, hogy a saját nedveiben párolódjon, puhuljon. Közben többször zsírjára pirítjuk, kevés vízzel felengedjük. Mikor a hús félpuha, sóval, köménymaggal és “Erős Pistá”-val ízesítjük. Belerakjuk a cseresznyepaprikát, az apróra vágott zöldpaprikát és a meghámozott, apróra vágott paradicsomot, majd felforrraljuk és majdnem puhára pároljuk. Tálalás előtt őrölt borssal és vörösborral ízesítjük.
Tálalás
Házi tarhonyával tálaljuk.