Hozzávalók 20 főre

2 egész kakas (3-4 kilósak), 5 kg taréj, 5 kg kakashere, 1 liter étolaj, 2 kg vöröshagyma, 20 dkg őrölt kalocsai piros fűszerpaprika (csemege), 2 dkg kalocsai erős fűszerpaprika, 15 dkg só, 2 db babérlevél, 2 dkg őrölt bors, 5 dkg vegeta, 1 fej fokhagyma összetörve, 3 db paradicsom, 3 db fehérpaprika cikkekre vágva.

Elkészítés

A vöröshagymát az olajon üvegesre sütjük, felöntjük vízzel és sűrűre forraljuk. A gondosan megtisztított húst és a taréjt beletesszük, fűszerezzük só, bors, babérlevél, paradicsom, paprika, vegeta, fokhagyma hozzáadásával. Amikor félig megpuhult a hús és a taréj, beletesszük a kakasherét és az őrölt fűszerpaprikát, majd addig főzzük, amíg teljesen puha nem lesz. Az így elkészült pörkölt ízletes, sűrű, szaftos lesz.