Hozzávalók 10 főre

7 kg borjúhús, 2 kg borjú lábszár, 1 kg házi sertészsír, 1.5 kg vöröshagyma, só ízlés szerint, 10-15 dkg kalocsai piros paprika, 2 dkg őrölt kömény, 0.5 kg őrölt bors, 17 dkg “Piros Arany”, 1-2 db babérlevél, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom

Elkészítés

Egy 10-14 literes bográcsban hevítsük fel a zsírt és ebben pároljuk üvegesre az apróra vágott hagymát, melyhez tegyük hozzá a szükséges só felét, hogy levet engedjen és így meggátolhatja az odaégést is. Mikor a hagyma kész, keverjünk el benne 2-3 dkg kalocsai paprikát és adjuk hozzá a feldarabolt húst. 2-3 percig ebben a hagymás zsírban kevergetjük, vigyázva, hogy le ne égjen. Ezek után öntsük fel vizzel, míg teljesen el nem lepi. Tegyük hozzá a borsot, köményt, babérlevelet és főzzük félkészre. Ekkor beletehetjük a felvágott paprikát, paradicsomot, háromnegyed fövésnél a “”Kalocsai paprikakrém, Kalocsai erős paprikakrém”-et és a maradék kalocsai paprikát, majd ízlés szerint sózzuk és készre főzzük.

Tálalás

Kalocsai terítővel leterített asztalon, galuskával tálaljuk.