Hozzávalók 10 főre

1 kg sertéscomb vagy sertéslapocka, 0,5 kg füstölt csülök, 1,5 kg savanyú káposzta, 0,5 kg tarkabab, 1 fej vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, ízlés szerint só, bors, pirospaprika, köménymag.

Elkészítés

Az előkészített húsokat egyenletes kockákra daraboljuk, majd félretesszük. Átmossuk a savanyú káposztát és összevágjuk. Felaprítjuk a megtisztított vöröshagymát és belehelyezzük az olajos, előre felmelegített edénybe, majd addig pirítjuk, míg üvegessé válik. Megsózzuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott fokhagyma felét és tovább pirítjuk, míg a vöröshagyma aranysárga lesz. Belerakjuk a kockákra vágott sertéshúst és jól átforgatjuk, kis sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Megkeverjük, hozzáadunk 0,02 kg pirospaprikát és addig hevítjük, míg a hús levet enged. Beletesszük a kockákra vágott csülköt és a savanyú káposzta felét, majd alapos keverés után az előző este beáztatott babot, a maradék káposztát és fokhagymát. A tetejét meghintjük egy kevés pirospaprikával, s annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje a káposztát. Közepes lángon felforraljuk, lefedjük, s két óra alatt készre főzzük.