Kolbászos paprikás krumpli

()

 

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg kockára vágott régi vagy új krumpli
2 fej apró kockára vágott hagyma
3 evőkanálnyi olíva- vagy étolaj
15 dkg füstölt szárazkolbász karikára vágva (vagy virsli, főzőkolbász, húsos füstölt kolozsvári szalonna feldarabolva)
1 teáskanálnyi vegeta
1 csapott mokkáskanálnyi bors
2 mokkáskanálnyi őrölt fűszerkömény (szemes is lehet)
4 teáskanálnyi őrölt, édes pirospaprika
1 mokkáskanálnyi morzsolt vagy őrölt majoránna
1 szűk mokkáskanálnyi chili vagy csípős paprika (elhagyható, ha nem kedveli)
1 teáskanálnyi szárított morzsolt petrezselyem vagy ugyanannyi friss, apróra vágva

Öntse a 3 evőkanálnyi olajat. Helyezze rá a kockára vágott hagymát, krumplit, a karikára vágott füstölt kolbászt. Szórja meg a felsorolt fűszerekkel.
Öntsön alá 5 mérőcsészényi hideg vizet. (Ha kevesebb lével kedveli a paprikás krumpli, akkor elegendő 4 mérőcsészényi víz. Újkrumplinál vigyázzon, mert az újkrumpli sok levet ereszt. Ebben az esetben legfeljebb 2 1/2 – 3 mérőcsészényi vizet tegyen a krumpli alá, ellenben bőségesen használjon friss petrezselyemzöldet.)

 

Ajánlatunk

Kiváló szín, íz aroma, kalocsai paprika

A Kalocsai Fűszerpaprika Zrt. csomagoló anyagainak kezelését az ÖKO Pannon Kht végzi.

Valid XHTML 1.0 Strict

Valid CSS!