Óh kalocsai paprika!

A paprika az ételek egyik legjelentősebb fűszere. Népek és nemzetek kedvelt színezője és aromát adó anyaga. Hiszen az ízek világa határok nélkül íveli át a világot, így az öreg kontinens igényes konyhájában a magyarok rubinja szinte nélkülözhetetlen. A gasztronómia, az étkezési kultúra, egy nép életének hű tükre. Magyar ínyesmester jóvoltából alakult ki a „csürmiszből” a paprika por. Ezen technológiát használja a világ. A magyar föld, a Kárpát-medence éghajlati sajátossága adja a legzamatosabb, legértékesebb fűszerpaprikát. Ami ízében a különleges, a csemege, az édesnemes és a rózsa minőségben édestől a csípősig kapható. Színadó anyaga teszi még fokozottabbá élvezeti értékét. A kalocsai paprika használatával az étel színe felülmúlhatatlan más ország paprikáival szemben. A kívánt eredmény eléréshez nem a mennyiség növelése szükséges, hanem az ételek karakteréhez illó fajtát kell a chéfnek megválasztani.

Tisztelt főzésnek hódoló Hölgyem, Uram!

Az ételek fogyasztásával az ember önméltóságának adja meg a tiszteletet. De nem mindegy, hogy miből és hogyan! E nemes kincs helyes használatával és a kiválasztás gondosságával az egyszerű ételből is fenségest tud varázsolni. Legyen igényes, mert csak jó minőségű alapanyagokból lehet jót alkotni. A világhíres magyar ételek alapvető fűszere igazi hungaricum. Az európai gasztronómia palettáján a Szent István Kalocsai Paprika Lovagrend fővédnökségével a minőségi értékek megvédése és növelése a cél és egyben a garancia, minthogy a világ paprika felhasználásának jelentős részét is ez adja. Ezt bizonyítja is számomra az a kalocsai paprika, amiben Ön sem fog csalódni.

A Kárpát-medence nemes anyaga került az Ön asztalára.

„Óh dicső paprika, a magyarok rubintja,
Meny pírt ad orcádnak, rangot ételednek,
Íze, zamata váljék ínyedre,
Éltető hatása lelked üdvére!”

Benke László, négyszeres olimpiai bajnok mesterszakács